Please share on:
LinkedIn
Share

De obicei în timpul iernii, interesul pentru achiziția unei locuințe scade comparativ cu perioada de primăvară, toamnă când se atinge perioada de vârf. Însă achiziția unei locuințe pe timp de iarnă poate sa vină cu avantaje pentru cumpărător.


1. Competiție mică
Cererea scăzută este în favoarea ta, economic vorbind. Acum poți negocia mai mult iar vânzătorii sunt dispuși să ofere clienţilor reduceri suplimentare.

2. Prețuri mai mici
În general, în această perioadă, proprietarii sunt mai motivați și deciși să vândă cât mai repede. Odată cu scăderea cererii, și prețurile tind să scadă cu câteva procente.

3. Vizionare mai realistă privind calitatea contrucției
În timpul iernii, este mult mai ușor să verificați calitatea izolării termice, cât de bine funcţionează încălzirea, daca există probleme cu canalizarea sau cablarea.

4. Obținerea unui credit ipotecar mai rapidă
Procesul poate dura mai puțin, fiind mai puține cereri de procesat la bancă. Unele bănci oferă termenii de finanțare mai avantajoși în această perioadă.

5. Evaluarea zonei
Observă cartierul în care te vei muta, cât de bune sunt canalizările, cât timp îți ia pâna să ajungi, dacă sunt curățate străzile etc.

Please share on:
LinkedIn
Share