Please share on:
LinkedIn
Share

Ai listat o proprietate spre vânzare pe piața de imobiliare dar au trecut câteva luni și nu ai primit nici o solicitare de vizionare?

Uneori, câteva greșeli banale pot îngreuna procesul de vânzare, mai ales în condițiile în care în momentul de față oferta este mai mare decât cererea de locuințe. 

Mai jos, îți prezentăm o listă cu cele mai frecvente motive pentru care nu reușești să vinzi o locuintă și ce poți face pentru a le evita:

Prețul realist

Un preț prea mare reușește să sperie eventualii cumpărători. Fă un calcul obiectiv al prețului și ține cont de zonă, avantaje și dezavantaje ale locuinței. Valoarea sentimentală pe care o dai locuinței tale nu trebuie să interfereze cu valoarea comercială.

Fotografii și promovare

Un alt motiv ar putea fi faptul că locuința nu este suficient de vizibilă în piața imobiliară. Asigură-te că ai listat proprietatea pe cât mai multe canale în domeniu și atrage privirea potențialilor cumpărători cu fotografii cât mai de calitate. Fă pozele ziua, pentru ca încăperile să fie cât mai luminoase și încearcă și o prezentare video. Nu uita să pozezi toate încăperile, inclusiv holul, balconul, chiar și intrarea în locuință. 

Starea locuinței

O situație proastă a instalațiilor, țevilor, a tencuielii , igrasia etc. spune multe despre suma de bani pe care un eventual cumpărător ar trebui să o investească. Deși exista persoane care cumpără apartamente mai deteriorate pentru a le renova ulterior, majoritatea își doresc o locuință locuibilă cât mai rapid.

Situația actelor 

Există diferite situații în care finalizarea unei tranzacții imobiliare se blochează în proceduri. Înainte de a pune proprietatea spre vânzare, asigură-te că nu sunt probleme juridice și ai toate actele necesare vânzării. Dacă vrei să afli mai multe despre ce acte ai nevoie pentru a vinde o proprietate, vezi acest articol.

Zona în care e localizată proprietatea

Acesta este un factor pe care nu îl poți schimba, însă poți fi mai deschis către negocieri. Încearcă să lași un preț suficient de atractiv ținând cont de nivelul zonei pentru ca cineva să ia în calcul mutarea în zona respectivă.

Daca te gândești să îți vinzi apartamentul către Casta, primul pas este să soliciți o ofertă InstaBuy pe site-ul nostru.

Sursa: https://www.imobiliare.ro/imoexpert/6-motive-pentru-care-nu-reusesti-sa-vinzi-si-cum-poti-indrepta-lucrurile_db/
Please share on:
LinkedIn
Share