Please share on:
LinkedIn
Share

Pentru că urmează perioada concediilor când majoritatea abia așteaptă să își facă bagajele și să să se deconecteze de la rutina zilnică, ne-am gândit să îți dăm câteva sfaturi pentru a-ți lăsa casa în siguranță pe perioada cât ești plecat.

Pentru a ține departe hoții sau pentru a evita alte surprize neplăcute, iar vacanța ta să fie mai liniștită, este bine să pui la punct anumite lucruri înainte de plecare.

Verifică tot înainte să pleci

Nu lăsa geamurile deschise, chiar dacă hoții nu ar putea ajunge la ele, ia în calcul apa care s-ar putea aduna în caz de ploaie. Scoate tot ce poți din priză pentru a evita posibile scurtcircuite și tot în această idee, nu lăsa lumina aprinsă. Dacă vrei să lași impresia că e cineva acasă, există sisteme care îți permit să programezi când se stinge/aprinde lumina.

Ușa de la intrare

Când vine vorba de siguranță, ușa de la intrare are probabil cel mai important rol. Ea trebuie să fie rezistentă la forțare sau lovituri. Ușile din aluminiu sunt ideale pentru siguranța casei. O altă variantă ar fi instalarea unui sistem electronic de acces pentru ușa de la intrare. Poți alege între un sistem de scanare a amprentelor sau un cod de acces.

Nu posta pentru mult pe social media

Încearcă să nu postezi prea multe detalii despre concediul tău, cât stai, când te întorci, deoarece nu știi la cine pot ajunge informațiile acestea. Sună tentant însă încearcă să eviți această “invitație” a oaspeților nepoftiți în lipsa ta.

Cere ajutorul unui prieten sau vecin

Roagă pe cineva în care ai încredere să mai verifice din când în când locuința ta și să te țină la curent în cazul în care se întamplă ceva. Nu uita să-i mulțumești cu un suvenir frumos din vacanță.

Camere video sau sistem de alarmă

Cea mai bună variantă pentru siguranța casei tale este instalarea unei camere video pe care o poți verifica oricând dorești, de pe telefon. Ar fi ideal să montezi un sistem de alarmă și să închei un contract cu o firmă de securitate care să vină să îți verifice locuința dacă aceasta va fi declanșată.

Sursă: https://www.storia.ro/blog/ghidimobiliar/cum-sa-iti-pastrezi-casa-siguranta-cat-timp-esti-vacanta/

Please share on:
LinkedIn
Share